فردریک زونکن

بعضی وسایل تا چشم بازکردیم دم دستمان حاضر بودند و برخلاف ابزارهای دیجتالی، ما را شگفت زده نمی کنند چون وجودشان کاملا برایمان عادی است، هیچ وقت ترغیب نشدیم تا درباره شان جستجو کنیم.
زونکن یکی از همین ابزارهاست که معمولا وقتی سردرگمِ یافتن سندی باشیم، ضرورت و اهمیتش را درک می کنیم.
زونکن از خانواده کلاسورهاست که فقط در ایران آن را زونکن می نامند. چرا؟ چون اولین بار شرکت آلمانی "زونکن" این ابزار را به ایران وارد کرد.

مخترع زونکن کیست؟

فردریک زونکن در سال 1886 در شهر بن آلمان، یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین لوازم تحریر، یعنی زونکن را اختراع کرد. هرچند که زونکن، فقط یکی از اختراعات اوست.

اختراع بدون توقف: از بازی در کارگاه آهنگری تا صادرات بین المللی

فردریک زونکن در 20 سپتامبر 1848 در ایوزلن آلمان متولد شد. پدرش آهنگر بود و بیشتر روزهای کودکی فردریک درهمین کارگاه آهنگری پدرش سپری شد و احتمالا همین کارگاه موجب بروز نبوغش در آینده شد. نبوغی که خیلی زود ظاهر شد.
اولین اختراعش در همان سال های ابتدایی مدرسه بود، وقتی لغزش شیشه جوهر روی میز، افتادن و شکستنش را دید، یک پایه چوبی اختراع کرد تا شیشه جوهر با قرار گرفتن داخل آن، ثابت و بی حرکت بماند.
22 سال بیشتر نداشت که با اختراع یک نوک جدید برای خودنویس، توانست در هنر خوشنویسی آلمان، سبکی جدید بنا کند، خطی که هم خواندنش راحت تر  بود و هم نوشتنش.
فردریک در سال 1875 انتشارات "زونکن"  را در شهر رمشاید تاسیس کرد. یک سال بعد با نقل مکان به شهر بن، انتشارات زونکن به شرکت زونکن تبدیل شد و پیشرفت چشمگیری را تجربه کرد.
در این شرکت فردریک انواع مختلف نوک خودنویس را ابداع و تولید کرد و پیشرفتش به حدی بود که توانست آلمان را در این زمینه خودکفا کرده و واردات نوک خودنویس از انگلستان به آلمان را متوقف کند.
اما در سال 1886 و با اختراع زونکن و پانچ بود که فردریک زونکن، به شهرت جهانی رسید. چیزی نگذشت که در تمام ادارات کشورهای مختلف، این زوج مکمل دیده می شد.
قطار اختراعات فردریک زونکن هیچ وقت از حرکت بازنماند، هر چیزی که اختراع می کرد کمی بعد به تولید می رسید و با ورود به بازار، مورد استقبال زیادی قرار می گرفت. تقویم سیمی، دفتر سیمی و کلاسور از دیگر اختراعات محبوب زونکن بود.
همچنین فردریک زونکن با نوآوری و ابداع قفسه ها و کمدهای بایگانی، موفق شد شرکت زونکن را به یک شرکت بازرگانی بین المللی تبدیل کند که محصولاتش به اقصی نقاط دنیا از فرانسه و انگلستان گرفته تا هند و استرالیا صادر می گشت.


فردریک زونکن علاوه بر اختراع و تجارت، چند کتاب آموزش خط و چند کتاب تمرین خطاطی نیز تالیف کرده است.
شرکت بزرگ زونکن 50 سال بعد از مرگ فردریک، دچار ورشکستگی شد اما در سال 2007 دوباره فعالیتش را از سر گرفت و تا امروز همچنان مشغول تولید لوازم اداری و ارائه خدمات بایگانی است.
در نمایشگاه بین المللی بروکسل در سال 1910، از فردریک زونکن به پاس اختراعات و خدمات بی شمارش، قدردانی شد. دانشگاه بن نیز پس از مرگش با اعطای درجه دکترای افتخاری از او تقدیر کرد. همچنین برای ادای احترام به وی، یک خیابان در بن و یک خیابان در ایزولورن به اسم زونکن نامگذاری شده است.
این مخترع و کارآفرین موفق،  در سال 1919 چشم از دنیا فرو بست اما وسایلی که اختراع کرد همچنان مشغول برقراری نظم در محیط پیرامون ما هستند. شاید خیلی از ما نام مخترعشان را ندانیم اما اهمیت و ضرورت آنها را خوب درک می کنیم.

 برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دستگاه چاپ سيلک گروه نرم افزاری ((کاجینو)) Stephanie مصاف Christopher ویژگی های عینک ها شورای دانش آموزی دبستان مدرس